Opinie

Opinie na papierze ( złożona osobiście w siedzibie firmy po weryfikacji danych osobowych )

OPINIA 1/11/02/2010

Właśnie wróciłam od mojego lekarza rodzinnego. Skierowanie dostałam na badanie specjalistyczne. Z Panią doktor Enkhjargal Dovchin ENJI konsultuję większość zaleceń moich lekarzy. Pani doktor NIGDY nie krytykowała medycyny akademickiej ale moim zdaniem skutecznie łączyła te medycyny. Jeżeli jest jakiś większy problem lub lekarka widzi, że nie pomoże to kieruje do innego specjalisty – tak było w moim przypadku. Jest wzorem lekarza i dużo naszych lekarzy nauczyłoby się dużo od tej lekarz. Oferuję swoją pomoc w walce o prawdę i sprawiedliwość.

Ela 49 lat ( 20 luty 2010 )


OPINIA 4/11/02/2010

Panią Doktor Enkhjargal Dovchin ENJI poznałam około pół roku temu. Nie wiedziałam o nagonce medialnej w stosunku do tej przemiłej kobiety. O nienawiści TVN, TVN24 i POLSATU dowiedziałam się z jednego forum internetowego. Pracuję w agencji PR i znam metody jakimi kierują się ludzie pracujący w dużych międzynarodowych korporacjach jakimi są rozgłośnie radiowe i telewizje. Nie wierze i jestem o tym osobiście przekonana, że nagonka w stosunku do Pani doktor to niczym nieuzasadniona nagonka medialna. Jeżeli chodzi o mój przypadek to mogę powiedzieć, że Pani doktor pomogła. Efekty widzę, ale nie są one natychmiastowe. Widzę, że mój stan zdrowia uległ poprawie. Nie używam leków farmaceutycznych i nie jem żywności gmo. Mam nadzieję, że większość ludzi też tak będzie robić, a nie dawać pieniądze koncernom. Potępiam też udział medialny policji przy postępowaniu nagonkowym. Oferuję swoją pomoc w przypadku jakichkolwiek sporów z urzędami. Popieram szeroko pojętą WOLNOŚĆ OBYWATELSKĄ, a więc i dostęp do naturalnych terapii i medycyn naturalnych różnych krajów świata.

Maria Szucha-Rejkowska 43 lata ( styczeń 2010 )


OPINIA 23/15/02/2009

Do Pani doktor Enji chodzę już od dłuższego czasu, można powiedzieć spokojnie, że 2 lata. Miałam duże zmiany alergiczne na skórze, gdzie typowa medycyna nie dawała sobie rady i ciągle zmieniałam lekarzy stojąc w skandalicznie długich kolejkach. Do tego ci lekarze, w większości młodzi bez żadnego doświadczenia niepotrafiący słuchać, a też wątpliwe są ich umiejętności i wiedza. Jedna z lekarek w Polsce poleciła mi lek, po którym dostałam strasznych jeszcze gorszych zmian na skórze, a kiedy spytałam, dlaczego zaleciła mi coś, na co jestem uczulona odpowiedziała, że nie ma czasu słuchać moich żalów i jak chcę mogę skontaktować się z dyrektorem placówki gdzie kiedyś się leczyłam. Panią doktor Enji poleciła mi znajoma, która dostawała jakieś śmieszne mieszanki ziołowe do picia – sama mówiła, że niedobre: -) jakby piach do picia. Miała ciężką chorobę wrzodową dwunastnicy tylko do leczenia operacyjnego jednak bardzo się bała i postanowiła spróbować medycyny alternatywnej u dr Enji. Na początku była sceptyczna, ale proszę Państwa zaledwie po 3 miesiącach stosowania różnych mieszanej oraz ziołowych kulek choroba wrzodowa ustąpiła – cud medyczny powiedział lekarz i do dziś ma to na papierze napisane, że lekarz nie wie jak to jest możliwe wyleczenie z takiego stadium choroby wręcz operacyjnego. Jeżeli chodzi o mnie to moje zmiany dotyczyły dziwnych plam na skórze – przebarwień skórnych, które to miałam od dziecka. Te przebarwienia bardzo mnie swędziały i denerwowały – byłam w wielu przychodniach oraz u lekarzy wschodu jednak dopiero po wizycie u doktor Enji uwierzyłam, że wyleczenie jest możliwe. Obecnie kończę 6 miesiąc kuracji – przebarwień już praktycznie nie widać – jeżeli ktoś nie wierzy zostawiam dokumentację w gabinecie Pani doktor, aby sam sobie zobaczył, ponieważ po skandalicznych materiałach w mediach nakręconych przez bardzo wrednych ludzi zapewne młodych, którzy za nic mają sobie prawdę i pomoc drugiemu człowiekowi będę zawsze stała murem za Panią doktor. Dziękuję i pozdrawiam serdecznie.

Krystyna K. 32 lata. ( 15 luty 2009 )


OPINIA 12/04/01/2009

Nasza sprawa dotyczy naszego małego Kubusia. Chłopczyk ma obecnie 9 latek i świetnie się rozwija. Nie chcemy tutaj dokładnie opisywać, na czym polegało schorzenie naszego synka, ale powiemy tak, jak Pani z ogłoszenia wyżej – może to i dobrze, że u Pani doktor w wyniku nagonki medialnej stało się to, co się stało – może w końcu ludzie przejrzą na oczy i zobaczą, że Pani doktor nie mogła szkodzić, a jej metody były unikatowe, bo skoro jest lekarzem to nie można zarzucić jej szkodzenie z premedytacją. W naszym przypadku tak zaszkodziła naszemu dziecku na naszą prośbę, że obecnie po zmianach wątrobowych nic nie widać, a lekarz prowadzący tez nie wie jak to możliwe, że pierwsze oznaki kamieni wątrobowych zostały wypłukane, a bolesności, jakie z tego tytułu miewało nasze dziecko całkowicie ustąpiły. Jesteśmy z Panią Pani doktor i pozostajemy w kontakcie, jak tylko będziemy mogli Pani w czymś pomóc proszę dać znać. A proszę pamiętać szanowni Państwo, że to na naszą usilną prośbę Pani doktor dokonała wyboru mieszanek ziołowych dla naszego wtedy 5 letniego synka. Nie chciała na początku, bo bała się, że może zaszkodzić i abyśmy poszli gdzie indziej, ale jednak uparłem się i dobrze. Z wyrazami szacunku.

Ryszard i Iwona Z. 38 i 42 syn 9 latek ( 4 styczeń 2009 )


OPINIA 34/20/10/2008

Chciałam napisać, że to Pani doktor Enkhjargal Dovchin zdiagnozowała u mnie raka żołądka, który dzięki bardzo szybkiej interwencji chirurgicznej udało mi się przeżyć i żyję do dziś bez przerzutów – zdrowa i ciesząca się życie. Nie napisałam pisma w tej sprawie do Ministerstwa Zdrowia na wyraźną prośbę Pani doktor, nie wiem, dlaczego ale mam nadzieję, że to niebawem zrobię. Ludzie nie dajcie się oszukać tym, co widzicie w telewizji – tradycyjna medycyna będzie jeszcze ratować życie nam wszystkim. Na świecie obserwuje się obecnie 80 % odejście ludzi od medycyny farmakologicznej na rzecz homeopatii. Ci ludzie od lat zajmują się swoimi mieszkankami i lekami i wiedzą, do czego służą. Pani doktor poprzez swoje badanie po 1 minucie powiedziała mi, że mam zmiany żołądkowe i muszę koniecznie wykonać badanie na markery rakowe, ponieważ widzi, że coś jest nie tak – gdzie to widziała Pani doktor – wydaje mi się, że w oczach sama też powiedziała mi, że w oczach jednak nie do końca wydaje mi się, że tylko po oczach można coś takiego wyczytać. Dodam tylko, że tydzień temu byłam u Gastrologa, Pana profesora i nie powiem gdzie, aby Pani doktor nie miała problemów, który w przeciągu 30 minut badania przy użyciu profesjonalnego sprzętu nie potrafił powiedzieć tego samego, co Pani doktor bez sprzętu i po minucie badania – 1 minucie🙂 – dzięki tej Pani żyję i cieszę się zdrowiem. Tylko czekam na możliwość wypowiedzenia się w tej sprawie. Pozdrawiam kochana Enji. Wszystkiego najlepszego dla rodziny.

Urszula Michańska 58 lat ( 20 październik 2008 )


OPINIA 21/16/02/2009

Nazywam się Klaudia i jestem pacjentką dr Enji od 2 lat. Bardzo chwalę sobie kontakt z tą Panią. Nikt nigdy nie był dla mnie tak dobry i uprzejmy. Proszę tylko powiedzieć czy taka kobieta umyślnie może komuś szkodzić? Jeżeli ktoś nie poznał tej Pani to nie może jej oceniać. Doktor Enji zaleciła mi stosowanie śmiesznych kuleczek ziołowych rodem z Mongolii. Właściwie w moim przypadku nic się nie zmieniło jednak nie odczuwałam żadnych opisywanych przez niektóre osoby w Internecie dolegliwości ze stosowania ziół. Zastanawiam się, kto i dlaczego tak bardzo nienawidził tej kobiety, aby zrobić taką nagonkę. Dziwnym jest, że na inne osoby też pochodzenia Mongolskiego podobne nagonki miały miejsce. Ubolewam nad tym i przepraszam za nasz mocno rasistowski kraj – taka sytuacja nigdy nie powinna mieć miejsca, a nagłaśnianie takich spraw w mediach i rozpowszechnianie ogólnego zamętu i przerażenia wśród ludzi jest karygodne. Dowodzi to tylko jednego, że w Polsce nic się nie zmieniło i zapewne się nie zmieni. Pozdrawiam Panią doktor

Eryka 31 lat ( 16 luty 2009 )

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...

%d bloggers like this: